Начало Рали Остберг пак се цели в подиума, Мийк няма да поема ненужни рискове...

Остберг пак се цели в подиума, Мийк няма да поема ненужни рискове в Полша

38
0
Мадс Остберг

Целите на пилотите на Ситроен не се променят за следващия кръг от световния рали шампионат в Полша.

Мадс Остберг отново ще се постарае да стигне до подиума след второто си място в Сардиния (трето класиране в топ 3 в последните му пет ралита).

Изпълнен съм с увереност – коментира норвежкият пилот, който се чувства все по-удобно зад волана на DS3 WRC. – В момента бележим напредък. Аз лично се чувствам чудесно в тима и заедно имаме непрекъснат прогрес. Имам наистина чудесни спомени от рали Полша, въпреки че състезанието не е леко. Но харесвам бързи надпревари, а това е основната характеристика на предстоящото състезание. Мисля, че средната скорост ще е дори по-висока от тази във Финландия. Настилката е малко по-мека, има по-малко скокове. Някои секции са доста тесни, но трябва да пазиш колкото се може повече скорост. Разликите със сигурност ще са малки и ще има много претенденти (за челните позиции). Трябва да натискаме от самото начало – допълни той.

Мийк не бе във WRC през 2009 г., когато Полша бе в световния шампионат. Британецът все пак има едно каране там – от 2006 г., когато за първи път е зад волана на C2-R2:

Това бе част от промотирането на автомобила, а победата ми в категорията за коли с две задвижващи колела все още е чудесен спомен. Сега отсечките ще са сравнително нови за всички екипажи. Използвахме рали Сардиния, за да натрупаме още километри в автомобила. Ще приложим същата стратегия като в последните надпревари. Няма да поемаме никакви ненужни рискове. Надявам се да премина дистанцията без сериозни грешки и проблеми. Ако успеем с това, би трябвало да имаме достатъчно добра скорост и резултатите несъмнено ще дойдат.