Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Остин разширява летището си, за да поеме потока пътници за F1

Остин разширява летището си, за да поеме потока пътници за F1

77
0
Гран при на САЩ

В Остин може да се окажат принудени да похарчат няколко милиона непредвидени долара, за да поемат пътническия поток около предстоящата Гран при на САЩ, която трябва да се проведе през ноември тази година на строящото се до града трасе.

Местните власти се притесняват, че международното летище в Остин трудно ще поеме наплива от хора. Това може да наложи изграждането на временно съоръжение за $5,5 млн. Градът не възнамерява да иска от организаторите да участват в плащането, тъй като повечето туристи са надежда за подсилване имиджа на района. Допълнителното съоръжение освен това би спомогнало за справянето с големи търговски полети от Европа, каквито Остин се надява да привлече.

Междинното увеличение на настоящите площи ще ни е необходимо за период от три до пет години. Гледаме на разширението като на инвестиция – обясни изпълнителният директор на градския департамент, отговарящ за авиацията Джим Смит.

Операцията се сблъсква и с недоволство, каквото в Остин тлее от доста време по отношение на проекта за Формула 1. Бившият съдия Бил Алешайър например критикува действията на местните власти, заявявайки, че те са директно свързани с едно-единствено частно събитие.

Всичко това директно обезсилва твърденията на градския съвет, че няма да влагат пари на данъкоплатците в проекта за F1. Сега градът ще похарчи повече от 5 млн. долара за имиграционни процедури на богати чужденци, идващи за четиридневно събитие. Колко още ще толерират това данъкоплатците в Остин? – пита риторично той.