Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Осъдиха Бриаторе на 18 месеца затвор

Осъдиха Бриаторе на 18 месеца затвор

64
0
Флавио Бриаторе
Флавио Бриаторе; снимка: АТР

Флавио Бриаторе бе осъден на 18 месеца затвор от италиански апелативен съд в събота по обвинения в укриване на данъци, свързани с мега-яхтата си Force Blue.

Бившият шеф на Бенетон и Рено в F1, чиято яхта беше конфискувана от данъчните власти през 2010 г., е с намалена присъда от 23 на 18 месеца, въпреки че прокурорът пледираше за четиригодишна такава.

Италианските следователи твърдят, че са открили схема, по която 63-метровата яхта е била регистрирана на фирма, която е със седалище във Вирджинските острови, но е използвана от Бриаторе за лична употреба.

Бриаторе твърди, че не притежава яхтата и просто я е наел от компанията-майка. Но според властите като облагодетелствано лице на офшорна територия на Вирджинските острови, той де факто е собственик на Force Blue.

И следователно трябва да бъде подведен под отговорност за плащането на данъци, оценени на 3.6 млн. евро и мита за гориво на стойност 800 000 евро между 2006 и 2010 г.

Италианският плейбой също така е признат за виновен за издаването на фалшиви фактури. Адвокатите на италианеца заявиха, че отново са обжалват присъдата.