Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Алпин разкриха, че изостават с няколко седмици заради проблемите си с...

От Алпин разкриха, че изостават с няколко седмици заради проблемите си с въздушния тунел през зимата

1256
0
Алпин
снимка: Алпин

Отборът на Алпин спечели само 3 точки след първите два кръга от шампионата и се намира едва на седмо място в класирането. Те са далеч от борбата в челото на средната част на колоната, след като миналата година, тогава все още като Рено, успяха да спечелят три подиума и да се преборят за пето място при конструкторите.

Тимът от Енстоун обаче успява да направи подобрения в колата си като вчера Окон и Алонсо завършиха съответно пети и шести във втората тренировка на само 4 десети от първия, Хамилтън. И двамата останаха доволни от управлението и представянето на колата.

След като наскоро бе обявено, че лошото представяне на отбора се дължи на проблеми с въздушния тунел, изпълнителният директор на Алпин, Марчин Будковски сподели, че от тима всъщност не са загубили представяне в сравнение с останалите. Те са загубили единствено време в развитието на колата. Според него в момента отборът изостава с няколко седмици, което им коства няколко десети на обиколка.

„Имахме проблеми свързани с промяната в регулациите и различните характеристики на потоците върху колата. Имахме проблем и с хардуера, и с тунела, и с тестовете. Последствието е не че сме загубили повече от останалите или че сме загубили по различен начин. Всичко се дължи на изгубеното време, което е важна валута във Формула 1.“

„Всеки има еднакво време за тестове. То е лимитирано от регулациите. Така че докато се опитваш да стабилизираш характеристиките на течението или пък да накараш тунела си да показва правилните числа, другите продължават да развиват колата си в същото време. Това се случи всъщност. Загубихме няколко седмици от работа по колата. А няколко седмици означават няколко десети.“

Будковски сподели че според него същият проблем не би трябвало да се повтори през следващите сезони. Той вярва че от тима са успели да ги решат ще продължат да инвестират и подобряват въздушния си тунел.