Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ферари крият нещо в ръкава си, смята Хамилтън

От Ферари крият нещо в ръкава си, смята Хамилтън

63
0

Люис Хамилтън се опасява, че тимът на Ферари крие нещо в ръкава си и този уикенд чрез него може и да спечели първия кръг от сезона в Австралия. Според пилота на Мерцедес предимството на неговия екип пред Скудерията не е много ясно изразено и е възможно да се окаже, че италианският тим е дори толкова бърз, колкото шампионите.

„Мисля, че тази година разликите между отборите ще бъдат по-малки, заяви Хамилтън в Мелбърн преди началото на състезателния уикенд. – Мисля, че във Ферари имат нещо в ръкава си. Лично аз смятам, че тази седмица в Австралия те ще бъдат много по-близко до нас, отколкото говорят. Те идват с ниски очаквания, но може да си тръгнат с високи постижения.”

В тази връзка пилотът на Ферари Себастиан Фетел смята, че ще е нужно известно време, преди да стане ясно дали тимът му ще е в състояние да се бори с Мерцедес. Германецът допуска, че наистина екипът му е намалил разликата спрямо немския тим, но смята, че тимът може да не е още на нивото, което е необходимо.

„Мисля, че имаме потенциала да застрашим Мерцедес, заяви Фетел. – Въпросът е дали ще сме готови на време за това. Мисля, че сме на прав път и правим прогрес. Направихме стъпка напред през зимата, но дали е достатъчно ще видим след първите няколко състезания. Целта ни е да обърнем нещата в наша полза.”