Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ферари са достигнали нужната надеждност на двигателя на дино тестовете

От Ферари са достигнали нужната надеждност на двигателя на дино тестовете

67
0

В екипа на Ферари са достигнали нужната надеждност на задвижващата система за новия сезон на дино тестовете, съобщава Аутоспорт, позовавайки се на свои източници.

Според информацията двигателят на Скудерията постигнал много окуражаващи резултати. През тази година всеки пилот трябва изкара сезона от 21 състезания само с  3 мотора.

Новият агрегат бил еволюция на миналогодишния, носещ кодовото име 063, като целта била да се увеличи издръжливостта, без да има спад в мощността.

Напрактика тази година с един агрегат трябва да се изкарат 7 състезателни уикенда, докато миналата с един мотор трябваше да се покрият 5 надпревари (4 мотора за 20 състезания).

В новия мотор е използвана кова концепция за главите на цилиндрите, което би трябвало да помогне за постигането на по-високи режими в квалификацията и да даде повече шансове на Фетел и Райконен в битката срещу Мерцедес.

Буталата нямало да съдържат легирана стомана, като такова предложение имаше при предишния шеф по двигателите Лоренсо Саси. Причината е, че тази концепция не е постигнала очакваните резултати. Саси междувременно напусна в посока Мерцедес.