Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ферари заклеймиха слуховете за преминаването на Алисън в Рено

От Ферари заклеймиха слуховете за преминаването на Алисън в Рено

54
0

От екипа на Ферари определиха слуховете за евентуалното преминаване на Джеймс Алисън в Рено като липса на уважение към специалиста. Техническият шеф на Скудерията преживя лична трагедия преди няколко месеца, след като почина съпругата му Ребека.

По време на уикенда за Гран при на Канада се появиха спекулации, че Алисън може да напусне Маранело и да се върне в Рено, където работи от 2005 до май 2013 г. (в периода му от 2011 до май 2013 екипът носеше името Лотус).

Спортният директор на Ферари Маурицио Аривабене реагира доста гневно на публикациите е медиите относно Алисън, като бе изненадан и объркан от опитите на някой да спекулира с човек, който само преди 2 месеца и половина е загубил жена си.

„Това е абсолютно невярно, заяви Аривабене относно слуховете за преминаването на Джеймс в Рено. – Той е нашият технически директор. Минахме през много труден период, през който не пожелавам на никой да се наложи да минава. Всички сме с него и той е с нас. И това е най-важното. Да се говори така в последните няколко дни, показва липсва на респект към него.”