Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От ФИФА турнир до сглобяване на макет – какво правят пилотите в...

От ФИФА турнир до сглобяване на макет – какво правят пилотите в свободния ден

1705
0
Макс Верстапен, ФИФА
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Отборите от Формула 1 се оказаха неочаквано със свободен ден в събота, след като всички планирани за днес събития на Сузука бяха отменени заради тайфуна Хагибис. Темата какво възнамеряват да правят пилотите бе сред най-обсъжданите в падока. Някои от отговорите бяха очаквани, като този на Макс Верстапен например. Пилотът на Ред Бул обича видео игрите и плейстейшънът му е заедно с него в Япония.

„Вероятно ще организирам ФИФА турнир с някои от останалите пилоти“, сподели Верстапен

Същото намерение изрази и Карлос Сайнц. Пилотът на Макларън допълни, че вероятно ще наблюдава и тайфуна, но се надява всички да са в безопасност. Съотборникът му Ландо Норис не бе съвсем сигурен дали ще може да излиза от хотела, но предвид неговия опит във видео игрите, със сигурност ще е част от турнира на Макс.

„Съботата ще е дълъг ден. По принцип ни посъветваха да си останем в хотела, което означава, че можем да отидем на спа, да играем с Макс, Ландо, Карлос. И моят плейстейшън е с мен, така че спокойно може да се стигне до турнир“, обясни Пиер Гасли.

Алекс Албон чул, че наблизо има зала за боулинг и прояви интерес, но може да се присъедини към футболния турнир. За сметка на това Норис лично потвърди присъствието си на боулинг с клип от залата.

Най-неочаквано занимание си намери Ромен Грожан.

Пилотът на Хаас открил макет на шестколесния Тирел и го сглобява в почивния ден

„Купих си лепило от един магазин в Йокаичи. Имаха и невероятни модели с дистанционно управление, но тях не съм в състояние да ги направя. Затова ще правя малкия Тирел – пластмасов е, само трябва да лепя отделните части. За съжаление няма как да го боядисам, но разполагам с малко стикери“, допълни Грожан.

И добави, че докато лепилото стегне, може все пак да поиграе и на Xbox-а си.

Люис Хамилтън искаше да отиде до Токио в петък вечер и да се върне по някое време в събота.

„Обожавам Токио. Има страхотна храна, великолепни места за игри“, сподели петкратният световен шампион.

Намерение му обаче бе осуетено от времето. Той трябваше да лети, за да стигне до японската столица, а повечето вътрешни полети вече бяха отменени. Според запознати имало вариант все пак да тръгне, но нямало гаранция, че ще успее да се върне навреме за квалификацията в неделя сутрин. Сесията е насрочена за 10 часа сутринта местно време (4 часа българско).

Англичанинът се надяваше да привлече вниманието и към бедствие, случващо се наблизо.

„Не знам дали изобщо ще успея да стигна, но на около три часа от тук избиват делфини. Изкушавам се да отида. Би било страхотно да хвърлим светлина върху ставащото там“, каза Хамилтън.

Обобщение на ситуацията пък направи Даниел Рикиардо

„Не знам какво ще правя. Може би ще намеря бар или нещо подобно. Какво иначе да вършиш? Има вероятност да сме без Wi-Fi, така че… Милениалите ще имаме проблем“, засмя се австралиецът.