Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Хонда все още нe са сигурни за пилотите си през 2009...

От Хонда все още нe са сигурни за пилотите си през 2009 г.

36
0

В петък на официалният сайт на Хонда се появиха думи на тим шефа Рос Браун, според които и през следващия сезон японците ще разчитат на сегашните си пилоти. Само ден по-късно Браун обясни, че все още нищо не е сигурно и че теоритично може да има промени в дуета Бътън-Барикело.
“Все още нищо не е сигурно”, заявил 53-годишният британец пред репортер на autosport. В същото време той обяснил, че се работи по намирането на решение за задържане на двамата сегашни пилоти. Това обаче не означавало, че е взето решение за състезателите на екипа през новия сезон.
От своя страна търговският шеф Ник Фрай обяснил, че няма да е изненадан, ако тимът остане непроменен по отношение на пилотите.
“И двамата свършиха чудесна работа, въпреки че отборът до момента не им е предоставил колата, която те заслужават”, заявил Фрай.
Ветеранът Рубенс Барикело, за когото от дълго време се говори, че може да прекрати кариерата си след края на сезона, бил свършил прекрасна работа през цялата година. Слуховете, които уж разкривали че след третото място на Силвърстоун, на бразилеца бил предложен нов договор не били верни.
“Ние не взимаме решения възоснова на едно, две или три състезания. Решения се взимат във връзка с цялата картина и в зависимост от потенциала за в бъдеще.”
Като обществена тайна се смятат усилията на Хонда да привлече в отбора Фернандо Алонсо. Шансовете на японците обаче били обречени на неуспех заради лошото представяне в шампионата, а според някои слухове испанецът вече бил подписал договор с Ферари за 2010 г. Във връзка с всички тези слухове Фрай обяснил: “Няма смисъл да се привлича само за една година когото и да било.”