Начало Избрани От Либърти са категорични, че състезанието във Вегас ще пожъне огромен успех

От Либърти са категорични, че състезанието във Вегас ще пожъне огромен успех

592
0
F1 във Вегас
F1 във Вегас, снимка Ред Бул Контент Пуул

От Либърти са категорични, че състезанието във Вегас ще пожъне огромен успех. Това заяви главният изпълнителен директор на американската компания Грег Мафей. Той призна, че разходите, свързани с първото издание на Гран при на Лас Вегас са нараснали значително. Въпреки това Мафей вярва, че събитието ще бъде много успешно както от спортна, така и от финансова гледна точка.

Тази година F1 има общо три старта на територията на САЩ. Последният от тях е в Лас Вегас. Събитието се организира и промотира от F1 и Либърти Медия в сътрудничество с местните власти. Американската компания дори закупи голям парцел във Вегас. Върху него се изгражда постоянна инфраструктура, включително падока и гаражите на всички отбори. Освен това пътищата, по които минава трасето, се преасфалтират, за да отговарят на стандартите на F1 и ФИА. Очаква се да бъдат похарчени повече от $400 млн. за организирането и провеждането на Гран при на Лас Вегас

„С удоволствие мога да кажа, че подготовката върви по график. Въпреки инфлационния натиск върху разходите, ние не очакваме промяна в предположенията за приходите и рентабилността на това състезание“, сподели Мафей.

„Оставаме уверени в профила на възвръщаемост на този невероятен проект, който ще подкрепи допълнителните капиталови инвестиции, които правим“, добави CEO-то на Либърти Медия.

Мафей добави, че изграждането на новия падок е завършено на 85 %. „Екипът ни се справи с този проект в кратки срокове и в условия на инфлация.“

„Голяма част от увеличението се дължи на разходи, свързани с пистата. Така ще можем да отговорим на опасенията на местната общност, като например свеждане до минимум на прекъсването на работата на предприятията по протежение на ивицата на трасето“, продължи CEO-то на Либърти Медия.

„Инвестирахме също така в подобрения в сигурността и разходи, направени за осигуряване на качеството на преживяването на феновете. Направихме и някои промени в инфраструктурата за подобряване на видимостта. Работим в тясно сътрудничество с нашите местни партньори от Вегас. Бързината и ефективността, с които ще завършим този проект, са доказателство за тези взаимоотношения“, завърши Грег Мафей.

Същевременно главният изпълнителен директор на състезанието във Вегас Рене Уилм разкри повече подробности за трудностите, с които тя и нейния екип да се сблъскали по време на изграждането на трасето.

„Изправихме се пред няколко предизвикателства, тъй като открихме асфалт и кабели под земята, които трябваше да бъдат премахнати.“

„Имаше и редица кабели над главите ни, които също трябваше да бъдат преместени. Голяма част от това беше продиктувано от молбите и изискванията на местните заинтересовани страни, особено когато започнахме процеса на подготовка на пистата за реално използване“, каза Уилм.

„Срещнахме и някои допълнителни искания от страна на местните заинтересовани страни, като например собствеността на казиното, засилената сигурност, отварянето и затварянето на пистата. Това доведе до необходимост от допълнително оборудване, както и от допълнителна работа по пътищата“,  обясни CEO-то на Гран при на Лас Вегас. Уилм добави, че скоростта на изграждане на падока също е наложила допълнителни разходи, за да се свърши всичко навреме.

От Либърти се надяват да възстанови част от разходите си по трасето чрез генериране на приходи от новите съоръжения през цялата година

„Тепърва започваме да проучваме какво можем да предложим занапред за сградата. Лас Вегас е световен конгресен център, така че интересът към нашето модерно съоръжение е голям.“

„Много от нашите партньори в екосистемата на F1 са много заинтересовани да работят с нас през цялата година. Мога само да кажа, че през следващите няколко месеца предстои още много работа“, завърши главният изпълнителен директор на Гран при на Лас Вегас.

Междувременно Мафей добави, че Либърти се надява да разшири дейностите по подкрепа на бъдещите състезания в града. Тук може да се споменат фестивали за фенове, спортни или музикални събития. Първото издание на Гран при на Лас Вегас ще се проведе на изкуствено осветление в периода 17-19 ноември.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от F1 Las Vegas (@f1lasvegas)