Начало Други От Макларън се извиниха на Алонсо за провала в Инди 500

От Макларън се извиниха на Алонсо за провала в Инди 500

1144
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка: Индикар

От екипа на Макларън се извиниха на Фернандо Алонсо за това, че не са му предоставили достатъчно добра кола за 500-те мили на Индианаполис. Испанецът не успя да се класира за състезанието в неделя (26 май).

Фернандо участва тази година със специално подготвен болид на Макларън с двигател на Шевроле. Испанецът обаче имаше трудности през целия уикенд в тренировките, като и катастрофира. В квалификацията той остана извън първите 33, които ще участват в надпреварата след седмица.

Алонсо остана с 34-о време, като беше само с 0.019 мили в час по-бавен от пилота пред него. Така испанецът няма да кара в състезанието и няма да има шанс да постигне Тройната корона тази година.

Според шефа на тима Жил де Феран от екипа дължат извинение на Фернандо, тъй като не са му предоставили достатъчно бърза кола.

„Искам да се извиня на Алонсо, защото не му дадохме достатъчно бърз автомобил, каза Де Феран. – Фернандо караше като шампион и не можем да искаме повече от него. Той е страхотен пилот.“

Самият Алонсо коментира: „Винаги има неща, които можеш да научиш, и които да подобриш. Очевидно съм разочарован, защото няма да сме в състезанието. Мисля, че е малко нечестно, че нещата се случиха по този начин. Но ние не бяхме достатъчно бързи. Другите свършиха по-добра работа от нас и ги поздравявам.“

Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка: Индикар