Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Макларън твърдят, че все пак прогрес има

От Макларън твърдят, че все пак прогрес има

49
0

След сложната квалификация за Гран При на Испания вчера, днес в тима на Макларън настроението е малко по-обнадеждаващо. След като всички отбори представиха редица промени по колите си за първото европейско състезание от сезона, се оказа, че тези при британския отбор почти не дават предимство на МР4-24, при който аеродинамичното притискане все още не е на нужното ниво.

„Очевидно 14-тото място на Люис и 18-тото място на Хейки са разочароващ резултат за нас“, призна шефът на спортния отдел на Мерцедес – Норберт Хауг.

„Позитивното е, че намалихме разликата с най-бързата кола от 2,5 секунди на обиколка  през последния тест преди два месеца, до  по-малко от секунда. Знаехме, че бързите завои на тази писта ще подчертаят недостатъците на МР4-24, които се изразяват главно в липса на цялостно въздушно притискане.“

„Отне ни два месеца да намалим дефицита си наполовина. Сега нашата цел трябва да е да можем да се борим за победи в състезанията през следващите два месеца“, добави немецът.

Това твърдение не е особено добра новина за феновете на Люис Хамилтън, тъй като домашното му състезание – Гран При на Великобритания, ще се състои след шест седмици – на 21-ви юни.