Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Макларън признаха, че са били водени преговори с Apple

От Макларън признаха, че са били водени преговори с Apple

47
0

Екипът на Макларън потвърди, че са били водени преговори с технологичния гигант Apple за потенциално партньорство между двете страни. Дискусиите обаче не са били достигнали в напреднала фаза, за да се говори за конкретни предложения.

Преди 2 месеца се появиха информации, че Apple води преговори с Макларън за закупуването на Макларън Груп, но до сделка не се е стигнало. Според боса на Макларън Automotive (центъра за производство на спортни автомобили) Майк Флюит всъщност е имало интерес от различни компании за закупуването на компанията, като с Apple не се е стигнало до нищо конкретно.

Останалите не са били приети, като сред тях е имало предложение от китайски инвеститори. То е било отхвърлено от акционерите Мансур Оджех (на втората снимка) и бахрейнския инвестиционен фонд Мумталакат. Според Sky именно последното е довело до раздялата с доскорошния председател и главен изпълнителен директор на Макларън Груп Рон Денис.

„Нямаше предложение от Apple, каза Флюит пред Ройтерс. – Те ни посетиха и говорихме за това какво те правят и какво ние. Но не се стигна до определена оферта. Аз съм доволен от това, което правят настоящите акционери и че искат да запазят собствеността си. Те искат да развиват компаниите. Аз напълно вярвам, че те са сериозно ангажирани с тях.“