Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Мерцедес определиха слуховете за Шумахер като мечта, която никога няма да...

От Мерцедес определиха слуховете за Шумахер като мечта, която никога няма да се сбъдне

27
0

От Мерцедес-Бенц отрекоха напълно възможността Михаел Шумахер да кара техен болид догодина.

Още от закупуването на тима на Браун от страна на немската марка започнаха да се тиражират слухове, че 7-кратният световен шампион ще замени Дженсън Бътън в новосъздадения отбор.

Имайки предвид отдадеността на германеца на Ферари обаче, на повечето анализатори е ясно, че вероятността това да се случи, е нищожна. Факт е обаче и това, че в близките месеци се случиха няколко не по-малко изненадващи сделки, като например подписването на Джанкарло Фисикела с Ферари или пък на Дженсън Бътън с Макларън.

Името на Шумахер пък винаги е свързвано с всевъзможни слухове още от началото на неговата кариера, така че тези слухове, колкото и нелогични да изглеждат, имат своите поддръжници, като един от тях например е Еди Джордан.

Самият Бърни Еклестън също предположи, че може би вече дори има подписан договор между двете страни, но това по-скоро можем да отдадем на факта, че всякакви подобни слухове засилват интереса към Ф1 и точно поради тази причина той има интерес да прави подобни догатки.

В крайна сметка говорител на Мерцедес-Бенц бе достатъчно ясен пред агенция Ройтерс днес, заявявайки:

„Ясно е, че докато единият кокпит е все още свободен, спекулации ще има. Някои от тях обаче не са нищо повече от мечти, които никога няма да се сбъднат.“