Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Пирели си пожелават разнообразие в тактиките

От Пирели си пожелават разнообразие в тактиките

63
0
Пирели

Последният уикенд в Европа обещаваше да бъде отново тежък за гумите на Пирели. Високите температури и скорости на Монца трябваше отново да поставят продуктите на италианците на ръба. Ограниченото притискане обаче улесни италианците. А средно меките и меките гуми пък поставиха пред тактическа загадка инженерите на всички тимове. Защото разликите в представянето им отново са големи. Но именно заради това спортният директор на компанията производител, Пол Хембери, очаква едно интересно домашно състезание.

„Днес бе малко по-топло от вчерашния ден, което отново постави на изпитание гумите ни“, сподели Хембери след квалификацията. „Разликата между меките и средно меките гуми е почти осем десети, което означава, че ще има много възможности в избора на тактиката. Още в квалификацията се видя, че Мерцедес, чрез Розберг, и Рено, чрез Сена, са избрали различна посока. Така че ще бъде много интересно, какво ще се получи в състезанието.

Надпреварата в неделя ще е един исторически момент в нашата история, момент, който ни изпълва с гордост. Нашата централа се намира само на няколко километра от пистата. Затова нашата цел ще е да се представим на ниво. Всичко в квалификацията протече много добре.“