Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Пирели смятат с две или три спирания в бокса

От Пирели смятат с две или три спирания в бокса

43
0
гуми,Пирели

Първите свободни тренировки преминаха без лоши изненади за производителя на гуми Пирели. Италианската фирма, снабдяваща отборите от Формула 1, предостави на клиентите си за уикенда в Япония медиум и софт смеси. И двете възможни опции изпълниха предварителните очаквания и заради големите разлики в представянето им обещават много напрежение за състезанието в неделя.

Разликата надхвърля секунда, което ще доведе до много внимателно планиране на състезателната стратегия. Все пак спортният директор на Пирели, Пол Хембри е сигурен, че продуктите на неговата фирма ще се представят на ниво.

„Сузука е една много тежка писта по отношение на гумите, спор за това няма“, признава Хембри. „До момента обаче ние сме много доволни от представянето на продуктите ни. Сутринта пилотите направиха по около 20 обиколки с медиум смесите на още „зелената“ писта. На трасето нямаше почти никаква гума. Въпреки това те показаха добра издръжливост. След обед грипа се повиши, а представянето на гумите бе отново на висота. Пилотите направиха по около 12 обиколки с пълен резервоар и резултатите бяха такива, каквито очаквахме.

Събираме всички данни и тази вечер ще ги анализираме. За момента изглежда, че тимовете ще заложат на тактика с две или три спирания. Възоснова на характеристиката на самия питлейн, някои може да заложат на повече спирания, а други да предпочетат да останат на пистата по-дълго време.“