Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Пирели очакват един стоп за смяна на гуми в Монте Карло

От Пирели очакват един стоп за смяна на гуми в Монте Карло

104
0
гуми,Пирели

От Пирели очакват пилотите масово да заложат на един питстоп за смяна на гуми в предстоящата Гран при на Монако. За надпреварата в Монте Карло италианският доставчик ще предостави на отборите най-меките типове гуми – ултрасофт, суперсофт и софт. Въпреки това заради ниското износване на градското трасе изборът на стратегии от страна на пилотите едва ли ще бъде особено разнообразен.

Смята се, че най-използваната тактика ще бъде потегляне с гумите ултрасофт и една смяна към суперсофт в средата на състезанието. През миналата година надпреварата спечели Люис Хамилтън също с един бокс, но заради времето стратегията бе доста необичайна – потегляне с гуми за изцяло мокра писта и след това минаване директно към такива за напълно суха от типа ултрасофт.

Това е първото състезание от сезона, за което пилотите могат сами да избират по колко комплекта гуми от всеки тип да използват по време на уикенда. Те трябва да запазят задължително един комплект ултрасофт за 3-ата част на квалификацията, а за състезанието трябва да заделят по един чифт суперсофт и софт, като само единият от тях е задължителен за използване.

По правилник минималното налягане на предните гуми трябва да е поне 19 psi, а на задните 18 psi. Кембърът на предните гуми не може да е по-голям от -4.25 градуса, а на задните повече от -3.00 градуса.