Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Пирели очакват няколко спирания в бокса в Италия

От Пирели очакват няколко спирания в бокса в Италия

46
0

От Пирели очакват с въвеждането за първи път на гумите суперсофт за Гран при на Италия пилотите да използват стратегия с няколко спирания в бокса. Това заяви спортният директор на компанията Пол Хембри. За уикенда на Монца налични ще са супермеките гуми, меките софт и средните медиум. При това положение може да се окаже, че тактиката с 2 спирания в бокса, е по-бърза.

Най-логичният вариант изглежда пилотите да стартират със суперсофт, след което да използват два пъти софт или един комплект софт и един медиум до края на състезанието. Заради ниското ниво на износване на гумите и сериозната загуба на време за един допълнителен питстоп обаче е възможно отново доста пилоти да се опитат да направят състезанието с един бокс. През миналата година Хамилтън спечели състезанието именно с тази стратегия – потегли със софт и ги смени в 26-ата обиколка, завъртайки останалите 27 тура с медиум.

За целта сега те трябва да стартират със софт, което за тези от топ 10 означава да запишат най-доброто си време в Q2 с меките гуми, а след това в хода на надпреварата да сложат медиум и с тях да изкарат до финала.

По правилник пилотите трябва да заделят по един комплект софт и по един медиум за състезанието, като само единият от тях е задължителен за използване. За 3-ата част на квалификацията състезателите трябва да запазят по един чифт суперсофт, ако стигнат до нея. 

 

Изборът на типове гуми на всеки пилот можете да видите в графиката вдясно: