Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Пирели очакват различни стратегии с използването на суперсофт в Мексико

От Пирели очакват различни стратегии с използването на суперсофт в Мексико

39
0

От Пирели очакват пилотите от Ф1 да изберат различни стратегии при използването на гумите за предстоящата Гран при на Мексико. Тази година за първи път на разположение на състезателите ще бъде типът суперсофт, което предполага, че състезанието ще бъде направено с 2 питстопа.

Вариациите обаче може да се доста различни, като за повечето пилоти в топ 10 се очаква потегляне със суперсофт, след което два път използване на софт. Или по веднъж софт и медиум в зависимост от нивото на износване.

Някои пилоти биха могли да опитат да изкарат състезанието и само с един стоп. За целта обаче те трябва да потеглят с типа софт и след това да преминат към средния по твърдост тип медиум, с който да карат до финала.

Това може да опитат пилотите на Мерцедес – Хамилтън и Розберг, като преминат втората част на квалификацията със софт и с тях започнат състезанието. Или някои от състезателите извън топ 10, които имат свободен избор на гуми и също биха могли да стартират с меките гуми.

През миналата година това направи местният герой Серхио Перес с Форс Индия, който тръгна със софт и ги смени в 18-ата обиколка с медиум. Той завърши на 8-а позиция.

Заради сравнително новия асфалт и ниските нива на деградация, тактика с 3 питстопа изглежда малко вероятна. Ако бъде използвана такава, тя ще включва използването само на типовете суперсофт и софт. 

 

Изборът на типове гуми за уикенда в Мексико всички пилоти можете да видите в графиката вдядсно: