Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Рено признават, че има несигурност

От Рено признават, че има несигурност

28
0

Изпълнителният директор на Рено Карлос Гон предупреди, че съществува реална опасност Формула 1 да стане все по-маловажна за голяма част от своите участници.

Той е категоричен, че пред спорта в момента има серия предизвикателства. В интерес на истината Рено също се изправят пред предизвикателства, тъй като французите все още не са решили със сигурност дали ще продължат програмата си във Формула 1.

Има известни предизвикателства по отношение на честността на спорта и на нагаждането му към екологичните проблеми“ – коментира Гон за „Форбс Индия“. „Дали могат чрез технологиите да се достигнат нулеви емисии? Действително има много въпросителни около Формула 1.

Председателят на Рено подчертава, че ако не бъде отдадено внимание на някой от тези проблеми, спортът може да намали значимостта си за Рено и за останалите отбори: „Не мисля, че ще бъде особено важен за който и да било, ако някой не отговори на опасенията… Миналата година видях как се оттеглиха три производителя. Три за една година! Това означава, че има много въпроси, които трябва да решим.“

От Рено обещаха, че ще оповестят бъдещето си до края на годината. Те вече подписаха споразумението Конкорд и имат договор с Роберт Кубица.