Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Рено се усъмниха в гумите на Ферари

От Рено се усъмниха в гумите на Ферари

26
0

Рено и Мишлен сезираха ФИА след старта на Монца заради подозрения, че гумите на Ферари са обработвани с химически спрей, но по-късно останаха доволни от обяснението на организацията.
###
Рено и Мишлен се обърнаха към ФИА след състезанието на Монца заради съмнения в легалността на гумите на Ферари Бриджстоун. По-късно френският тим и производителят на гуми заявиха, че са доволни от обяснението, дадено им от организацията.
Пат Саймъндс и директорът на Мишлен Ник Шорок имаха подозрения, че Бриджстоун са третирали гумите си с непозволени химикали и отидоха да разговарят с техническия делегат на ФИА Чарли Уаитинг.
Пръскането на гумите със специален химически спрей може да увеличава механичното сцепление. Подобни действия обаче са в нарушение на правилника и по-точно на точка 73В от него.
Подозренията на Саймъндс и Шорок се основават на снимка, която показва инженер на Бриджстоун с ръкавици, защитно облекло и маска на лицето. Това са дрехи, които се носят при работа с опасни химикали.
След разговор с Уаитинг обаче е станало ясно, че инженерът е бил облечен така, за да се предпази от химически частици, които се отделят при разрязване на гуми за изследване след тренировки.
От своя страна Шорок заяви: „Зададохме някои въпроси за това, което се случваше. Доволни сме от даденото обяснени, така че засега въпросът е приключен”