Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Uralkali отричат Мазепин да води преговори с Уилямс

От Uralkali отричат Мазепин да води преговори с Уилямс

497
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка: Уилямс

Говорител на компанията Uralkali отхвърли появилите се вчера информации, че Дмитри Мазепин води преговори с Уилямс за закупуването на тима. Мазепин е заместник-шеф на борда на директорите в руския химически гигант.

Според появилите се слухове в италианското подразделение на Motorsport Мазепин се е свързал с Уилямс преди месец. А преговорите са продължили в Китай миналия уикенд.

„Информацията, която се появи в медиите е невярна, заяви говорител на Uralkali. – Компанията не води никакви преговори за закупуването на отбора на Уилямс.“

Тимът на Франк Уилямс е в сериозна криза в последните 2 сезона, като през този категорично е най-слабият отбор в решетката. Това доведе до излизането на техническия директор Пади Лоу в отпуск, което по всяка вероятност ще бъде последвано от неговото напускане.

Мазепин имаше сериозен интерес към това да закупи тима на Форс Индия през миналия сезон. Но в крайна сметка той стана собственост на консорциум на канадеца Лорънс Строл. И неговият син Ланс бе нает в тима като пилот в тима тази година. Екипът вече носи името Рейсинг Пойнт.