Начало Автомобили Отборът на Ауди България с първото място в международния конкурс Audi Twin...

Отборът на Ауди България с първото място в международния конкурс Audi Twin Cup 2022

226
0

Отборът на Ауди България в състав от сервизни експерти от екипа на Порше София Запад, спечели първото място в състезанието за познания в областта на технологиите в рамките на международния конкурс на марката Audi Twin Cup.

Екипният дух и страстта се срещат с ноу-хау и ефективност: Победители в двете индивидуални категории „Услуги“ и „Технологии“ са съответно  Словакия и България.

Общо 20 национални отбора се състезаваха в четири дисциплини за места на почетната стълбичка на победителите. Събитието бе предшествано от национални квалификационни кръгове, в които участваха 1759 отбора от 24 държави в световен мащаб. Отборът победител в тазгодишното издание на Audi Twin Cup е „Matrix Northern Lights“ от Канада. На състезанието Audi отличава изключителни постижения в обслужването на клиенти. Второто място е за отбора „The Dutch Lions“ от Нидерландия. Трето място зае отборът „Fiersome“ от САЩ.

За първи път след двегодишна пауза, причинена от пандемията, ориентираните към практиката международни финали отново се проведоха лично, този път в рамките на два дни в Audi Campus на летището в Мюнхен. Отборите изпробваха техническите си познания върху специално подготвени автомобили на мястото на тренировката. В дигитално подкрепени сесии финалистите демонстрираха качеството на своето ноу-хау при консултирането на клиенти.

„Бъдещето на след продажбеното обслужване на Audi е електрическо, дигитално, устойчиво и интелигентно. То ще остане решаващ градивен елемент на рентабилността за нашите сервизни партньори и за нас в бъдеще. Следователно разширяването на след продажбеното обслужване е ключов компонент на корпоративната стратегия на Audi „Vorsprung 2030″. И ние ще ориентираме нашите сервизни партньори и ще ги обучим в съответствие с това“, казва Хорст Ханшур, ръководител на отдел „Развитие на бизнеса на дребно и обслужване на клиенти“ в AUDI AG.

Освен практическите изпитания, отборите имаха възможност да се видят отблизо модерния свят на електрическата мобилност на Audi. Те участваха в тестово шофиране на моделите Audi RS e-tron GT, Audi Q4 e-tron и Audi A8 TFSI e.

След 26 години Audi Twin Cup ще бъде обновена през следващата година. Докато досега състезанието беше запазено единствено за отдела за след продажбено обслужване на Audi, скоро състезателния терен ще бъде разширен и ще включва всички служители свързани с директните продажби. „Независимо дали става въпрос за нови технологии или нови услуги, подразделението за след продажбено обслужване на Audi очертава целия цикъл, който споделяме с нашите клиенти. Следователно е съвсем логично да съчетаем тези процеси в нашия конкурс с бизнес сферата на търговията“, казва Бианка Халбиг, ръководител на отдел „Квалификация на марките/търговия на дребно/ “ в централата на AUDI AG.

Александър Щегер, ръководител на отдел „Квалификация на продукти“ в AUDI AG, добавя: „Това пренасочване към двете бизнес области отразява перфектно света, с който нашите клиенти се срещат ежедневно в дилърските центрове на Audi по целия свят. Това е насоченост към потребителя.“

Националните кръгове на състезанието за новото издание на Audi Twin Cup вече започнаха. Победителят в новия формат на състезанието ще бъде определен на предстоящия международен финал през лятото на 2023 г. в кампуса на Audi в Мюнхен.