Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборът на BMW показа F1.07

Отборът на BMW показа F1.07

68
0

Екипът на BMW Заубер представи официално новия си болид F1.07 във Валенсия, Испания.

###

Екипът на BMW Заубер представи официално новия си болид F1.07 във Валенсия, Испания. Като основната цел през следващия сезон отборът посочи възможно повече класирания на подиума.

Сред характеристиките на новата кола са по-късия, повдигнат нос, по-голямата охладителна система и новата скоростна кутия с по-бързо превключване на предавките.

“2007-ма бележи втората и последна година от нашата фазата на развитие. Целта ни е да сме на подиума като наша, собствена заслуга. Ако водешите отбори покажат някаква слабост, искаме да сме готови да атакуваме. За 2007 г. победите ни като собствена заслуга все още не са реалистична перспектива. Ще се стремим към това през 2008-ма. През 2009 г. искаме да се борим за титлата”, разясни дългосрочните цели на BMW Марио Тайсен.

На официалното представяне във Валенсия присъстваха всички пилоти на екипа – титулярите Ник Хайдфелд и Роберт Кубица, както и тест пилотите Себастиан Фетел и Тимо Глок. Впоследствие при облачно време, но на суха писта F1.07, управляван от Хайдфелд, направи и първия си шейкдаун.

На пресконференцията пък екипът разкри, че броя на служителите ще продължи да нараства. В базата в Хинвил през 2007 г. той ще достигне до 430 души, заедно с 300 работници в базата в Мюнхен.

Подробности от представянето на отбора очаквайте в следващия брой на сп. Club F1.