Начало Други Отборът на Германия отново спечели състезанието на шампионите

Отборът на Германия отново спечели състезанието на шампионите

49
0
Race of Champions

Отборът на Германия отново спечели състезанието на шампионите. Михаел Шумахер и новият световен шампион във Ф1 – Себастиан Фетел, отново станаха екип, за да спечелят за пореден път отборната купа в състезанието на шампионите.

Двамата германци зарадваха родната си публика, дошла да ги наблюдава на стадиона Еспри в Дюселдорф, след като победиха отбора на Англия, състоящ се от Джейсън Плейто и Анди Приол и вдигнаха купата за четвърти пореден пък шампионската купа.

Първоначално Шумахер се изправи срещу Плейто зад волана на КТМ X-Bow и успя да го надвие, но втората битка, в която участваше състезателното Ауди R8 LMS, бе спечелена от британския отбор в лицето на Приол и така всичко на финала трябваше да се реши между него и Шуми с помощта на бъгитата на състезанието на шампионите.

В крайна сметка след изключително оспорвана борба, Шумахер успя да победи и така немският отбор триумфира отново.

Най-интересната битка обаче ще бъде утре, когато ще се реши съдбата и на титлата при пилотите, която винаги се радва на най-голям интерес сред феновете, които утре ще имат възможността да наблюдават и демонстрация на Себастиан Фетел с неговия шампионски Rед Бул RB6.