Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборът на Лотус не се продава

Отборът на Лотус не се продава

48
0
Жерар Лопес

Собственикът на Лотус, Жерар Лопес, обясни за пореден път, че въпреки търсенето на нов партньор, който да помогне финансово на сериозно задлъжнелия отбор, екипът не се продава. Бизнесменът смята да остане част от Формула 1 и през следващата година, и да види как ще се развие бизнесът през следващите години.

„Казвал съм вече, че ще останем във Формула 1 дотогава, докато имаме интерес от това“, заявява Лопес пред f1news.ru. „Нещата стояха по този начин преди две години, така бяха миналата година и нищо не се е променило. Не крием, че продължаваме да търсим партньор, говорим съвсем открито за това. Но не говорим за продажбата на отбора, това е голямата разлика.“

Дълговете на екипа в момента възлизат на около 120 млн. евро. Лопес е наясно, че притежанието на екип от Формула 1 едва ли би могло да донесе финансов успех на Genii Capital. За него обаче това е една сериозна платформа.

„Нашият интерес е свързан до голяма степен с това, че ние се броим към най-силните отбори в шампионата. Да печелим и да се борим с най-добрите е главната ни мотивация да останем в шампионата.“

Силното представяне през тази и миналата година изглежда е достатъчно за момента на Лопес. Все още обаче не е ясно, дали екипът ще носи името Лотус и през следващия сезон.