Начало Лайфстайл Отборът на пилотите излиза следващата сряда в благотворителен мач във Франкфурт

Отборът на пилотите излиза следващата сряда в благотворителен мач във Франкфурт

45
0
Михаел Шумахер,футбол

Следващия уикенд пилотите от Формула 1 ще трябва да вземат участие в 10-ия кръг от шампионата, но преди това в сряда вечерта ще излязат на футболния терен във Франкфурт. На Комерц банк Арена отбора на пилотите, в който участие ще вземат Михаел Шумахер и Себастиян Фетел, ще участва в благотворителен мач.

За Фетел, който е притежавал картотека в юношеския отбор на TSV Hambach, това е нещо като домашен мач. Освен всичко друго мачът ще се играе на стадиона на любимия му Айнтрахт Франкфурт. Самият световен шампион и до ден днешен често посещава срещите на отбор. Шумахер от своя страна от дълги години е в отбора и дори в Швейцария риташе за екипа на Ешишен в трета дивизия.

Екипът на пилотите ще бъде подкрепен от състезателя на Катерам, Витали Петров. Участие ще вземе също така тест пилотът на Форс Индия, Жул Бианки, бившият състезател в DTM, Маро Енгел, както и италианците Иван Капели, Кристиян Монтанари и Марко Бонаноми, който стана трети в 24-е часа на Льо Ман.

Вратата на пилотите ще бъде пазена от рали състезателя Матео Мунари. Участие ще вземат също така GP2 пилотите Джони Чекото младши, Стефано Колети, Жулиан Леал, Натанаел Бертон и Рикардо Тешейра. Серията GP3 пък ще бъде представена от Кевин Чекон, Давид Фуманели и Антонио Феликс да Коста.

В противниковия отбор впечатление правят бившите футболисти в Бундеслигата Чарли Кьорбел, рекордьор по мачове в шампионата за Айнтрахт, и Томас Цампах. Блясък ще добавят и германските футболни националки Биргит Принц и Ренате Лингор, както и победителят в четирите шанци Свен Ханавалд.

Началото на двубоят ще е в 19 ч. българско време.