Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборът направи страхотно представяне в Канада, убеден е Хорнер

Отборът направи страхотно представяне в Канада, убеден е Хорнер

37
0

Като страхотно определи представянето на Ред Бул в Гран при на Канада шефът на тима Кристиан Хорнер и заяви, че грешката на Себастиан Фетел в последния тур на надпреварата не бива да се приема прекалено зле.

В крайна сметка сме втори и трети на писта, за която бяхме сигурни, че няма да е сред най-силните за нас. Ако някой ни беше предложил тези позиции преди състезанието, с удоволствие щяхме да ги приемем. Разбира се, разочароващо е да загубим само 2 километра преди финала, но пък основни наши съперници като Люис [Хамилтън] и Фернандо [Алонсо] не спечелиха точки. Себастиан направи брилянтна надпревара, доминира в състезателната дистанция до онзи момент накрая, когато Дженсън [Бътън] бе много, много бърз и най-малката грешка му коства скъпо – коментира англичанинът.

Състезанието на Марк Уебър също бе много силно, особено като се има предвид, че още в първата обиколка австралиецът бе ударен от Хамилтън и изостана назад в колоната. Заедно с екипа си обаче и добре построена стратегия той също се качи на подиума.

Взехме правилните решения в точните моменти – с гумите, спиранията бокса, стратегията като цяло. Пилотите свършиха тяхната част от работата. Страхотно представяне на целия отбор – обобщи Хорнер.