Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите не са съгласни с новите правила за KERS

Отборите не са съгласни с новите правила за KERS

37
0

Някои отбори от Формула 1 продължават да настояват системата KERS да бъде премахната от техническия правилник за 2010 година.

По-рано тази седмица ФИА публикува правилата, като възможността за ползване на системата за регенериране на кинетична енергия остава. По-рано тази година обаче членовете на ФОТА се споразумяха помежду си да не оборудват колите си за 2010 година с KERS. Странният момент е, че Уилямс и Форс Индия, както и новите отбори във Формула 1, не са членове на ФОТА и поради тази причина не са обвързани с въпросната клауза.

Уилямс например продължават да развиват своя KERS, като не изключват ползването на системата през 2010 година. Нещо повече – на среща на Техническата работна група във Валенсия отборите са гласували ‘за’ и ‘против’ оставането на KERS, като три отбора – Уилямс и два нови екипа – са подкрепили запазването на технологията и през 2010 година.

„Процедурата в Техническата работна група е такава, че решенията с мнозинство се придвижват към Комисията на Формула 1, като въпросната Комисия гласува дали препоръките или предложенията да се превърнат в правила“ – коментира техническият директор във ФОТА, Рос Браун.

И тъй като повечето отбори желаят премахване на KERS през 2010 година, то сега въпросното решение ще трябва да бъде направено от Комисията на Формула 1. Браун обясни: „Това е просто част от процеса. Остава да видим какво ще стане.“