Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите от F1 обсъждат таксите за участие

Отборите от F1 обсъждат таксите за участие

30
0
Формула 1

В дома на Лотус на пистата Сузука в неделя асоциацията на отборите от Формула 1 ФОТА се събра на поредната си среща. На нея присъстваха и нечленуващите вече в организацията Ферари и Заубер. Трябва да се отбележи, че единствените отсъстващи този път бяха Ред Бул и Торо Росо.

Основната цел на събирането бе обсъждане на предложените по-високи такси за участие през сезон 2013.

Трябва ли просто да приемем това, което Екълстоун и Тод ни предлагат или да имаме влияние над събитията? – заяви изпълнителният директор на Уилямс Тото Волф.

Предлага се таксите за участие в шампионата да се увеличат много и тимовете да плащат повече за по-предно класиране, като ще внасят във ФИА пари за всяка спечелена точка. ФИА ще реинвестира тези пари в програми за безопасност и самата издръжка на персонала си за състезанията.

Президентът Жан Тод поиска от управляващия търговските права Бърни Екълстоун повече пари от приходите на спорта. Но той отказа да му даде пълната сума и се аргументира, че тимовете ще получават по-големи приходи.

Екипите са обсъдили своята позиция по тези и други въпроси преди предстоящата среща с президента на ФИА Тод в Париж и окончателното подписване на новия договор Конкорд на 23 октомври, когато отборите отново ще се съберат.