Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите с цял куп подобрения за уикенда в Испания

Отборите с цял куп подобрения за уикенда в Испания

39
0

Отборите в решетката масово ще използват нови елементи по колите си за предстоящата Гран при на Испания. По традиция за уикенда на Каталуня тимовете подготвят много нов елементи с цел да направят добър прогрес по отношение на скоростта и да се придвижат напред в класирането.

Екипът на Ферари има нови кутии за радиаторите и нов дифузьор. Макларън пък ще разполага с ново предно крило с по-различна форма на носа. При Рено са налични нов преден и заден спойлер, като Джолион Палмър ще кара и с ново шаси.

Тимът на Хаас е с ново задно крило и изменения по предното, като по мнение на спортния шеф на тима Гюнтер Щайнер целта ще е да бъдат спечелени точки, които да затвърдят доброто начало на сезона за американския тим.

Изглежда най-много са промените по болида на Форс Индия, където колата е почти изцяло променена с ново предно крило, задно крило, спирачни дискове, под ,изменена форма на кутиите за радиаторите и променена задната част на колата, която ще е по-тясна. Според Серхио Перес с промените е търсено повече колата да стане по-лесна за каране, а не толкова да бъде по-бърза.

Без никакви изменения ще бъде колата на Заубер, като швейцарският тим няма да участва и на тестовете в Барселона в дните след състезателния уикенд.