Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите с право на избор за горивния сензор

Отборите с право на избор за горивния сензор

61
0

Отборите във Ф1 ще имат право на избор за сензора за измерване на потока на гориво, след като ФИА хомологира официално втори доставчик с различен дизайн. Досега отборите можеха да използват само сензорите, доставяни от Gill Motorsport Systems, които единствени бяха одобрени от федерацията. Сега обаче зелена светлина беше дадена и на Sentronics Limited, което ще даде възможност да тимовете да изберат един от двата.

От Sentronics казват, че това са второ поколение сензори, които са напълни различни по отношение на механичните и електронните настройки в сравнение с предшественика си. При него потокът на горивото се измерва още по-прецизно, като той е по-издръжлив и постоянен.

Новият сензор ще помогне и на ФИА да получава по-точни данни от всяка една кола и да следи дали някой не нарушават правилата, каквито съмнения имаше при Мерцедес и Ферари от началото на сезона.

Първите дино тестове на сензора ще бъдат проведени скоро, като от Sentronics вече са имали разговори с доставчиците на двигатели.