Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите са се съгласили новият Форс Индия да получава пари от FOM...

Отборите са се съгласили новият Форс Индия да получава пари от FOM за присъствие в спорта

130
0

Всички 9 отбора са се съгласили новият Форс Индия да получи пари от FOM за пристствие в спорта. Екипът беше закупен от консорциум на Лорънс Строл и за да продължи участието си в спорта, трябваше да бъде регистриран като нов такъв с ново име – Racing Point Force India.

Според правилата на ФИА това означава, че екипът не може да получава пари от ФОМ за присъствието си в спорта, тъй като няма нужните 2 сезона участие за последните 3 години. А тези пари се разпределят по равно за всички отбори. За 2017 г. те бяха общо 249 млн. паунда. или по 24.9 млн на отбор.

И само при съгласието на всички останали тимове, новият Форс Индия ще може да получи тези финансови средства. Сега това съгласие беше постигнато. Доскоро против бяха 3 тима – Макларън, Уилямс и Рено.

Форс Идния обаче няма да запази точките си при конструкторите. Това означава, че екипът ще вземе по-малко пари от друга голяма част от средствата, които се разпределят според класирането при отборите. До момента тимът бе 6-и с 59 точки, а сега е последен с 0 т. и едва ли ще може да навакса загубеното.

„Всички 9 отбора подписаха документ, който ни позволява да продължим да получаваме парите, които старият отбор Форс Индия вземаше за участието си в спорта в последните години, каза шефът на новия тим Отмар Шафнауер, който бе назначен на позцията вчера.

 – Най-голямото ни притеснение е, че започваме с 0 точки и губим спечелените досега, които принадлежат на стария отбор Сахара Форс Индия. Ще се опитаме да спечелим колкото може повече точки до края на сезона и ще видим къде ще завършим. Това ще определи и част от парите, които ще вземем от FOM.“