Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите се съгласиха на нови промени за съкращаване на разходите

Отборите се съгласиха на нови промени за съкращаване на разходите

19
0
Мартин Уитмарш

Отборите във Ф1 се съгласиха на нови промени в програмата за рестрикции на изразходваните ресурси (RRA), чиито срок пък от своя страна бе удължен до 2017-та година.

Настоящото споразумение трябваше да изтече през 2012-та, като в него бе упоменат максимален размер на бюджетите в размер на 40 милиона евро за тази година. През 2011-та тази сума трябваше да намалее на 20 милиона, но според изданието AMS, сега е взето решение догодина лимитът да бъде намален само с 10 милиона и съответно да стане 30 милиона евро. Също така се предвиждаше и намаление на персонала от 350 на 280 души, но сега новата граница е вдигната на 315 човека.

„Добрите новини са, че се съгласихме да удължим валидността на RRA. Заедно с това предприехме и някои промени и принципно всички се съгласиха с тях и подписаха. В някои области нещата бяха затегнати, а в други отпуснати.

Мисля, че имаше опасност да не успеем да увеличим продължителността на програмата, но според мен тимовете подходиха здравомислещо и затова всички се съгласиха да удължим споразумението за още доста време напред“, обясни президентът на асоциацията на отборите във Ф1 (FOTA) – Мартин Уитмарш.