Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите ще работят по изучаване характеристиките на новите гуми на Пирели

Отборите ще работят по изучаване характеристиките на новите гуми на Пирели

88
0
гуми,Пирели

Освен новите си автомобили отборите от Формула 1 ще проучват тази седмица на пистата Херес и новите гуми на Пирели за сезон 2012 г. Последните продукти на компанията бяха изпробвани в изпитанията за млади пилоти миналия сезон в Абу Даби, но сега идват решителните предсезонни тестове.

Всеки екип ще разполага с 25 комплекта от типовете софт, медиум и хард. Мокри гуми ще се дават отделно в случай на необходимост. Правилата лимитират количеството за тестове на 100 комплекта, а за предстоящия сезон има насрочени 4 сесии за изпитания. Нито един от екипите не е поискал суперсофт за Херес, но пък това е единствената непроменена смес в сравнение с 2011 г.

От Пирели вече разказаха за основните изменения в гумите си за втория сезон, когато ги представиха миналия месец в Абу Даби. Профилите са по-правоъгълни с цел по-голяма контактна площ с асфалта. Работено е върху подобряване на сцеплението в задната част на автомобилите след последните промени в правилата, повлияли върху аеродинамиката на болидите.

Колите за сезон 2012 г. се намират в момента на различни етапи от развитието си. Някои от пилотите са нови и поради това ударението на Херес вероятно няма да е гонене на върхови постижения, а по-скоро работа по разбиране поведението на гумите и напасването им към моделите.

Испанската писта има доста различни видове завои – от бавни криви през средни по скорост до бързи. Конфигурацията натоварва особено много задните гуми. Средната скорост не е много висока, но всички автомобилите са подложени на цялостно изпитание.

След един наистина успешен сезон през 2011 г. сме решени да помогнем за още по-добър спектакъл през новата година. Затова и ревизирахме цялата си гама – заяви моторспорт директорът Пол Хембри. – В настоящия ранен момент отборите ще изучават новите гуми и ще е интересно какъв подход ще имат в процеса. Миналия сезон не им отне много време да разберат характеристиките. Сега вероятно ще се случи същото, а и елементът на изненада ще е значително по-малък. Бързото развитие превръща Формула 1 в изключително подходяща за изследвания – допълни той.