Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборът ми каза да спра на това място, обясни Верстапен

Отборът ми каза да спра на това място, обясни Верстапен

44
0

Макс Верстапен заяви, че от тима са му казали къде да спре колата след повредата в скоростната кутия и той го е сторил точно на това място. Той спря в тревата в зоната на завой 17, което доведе до назначаването на виртуална кола за сигурност.

От това се възползваха двамата пилотите на Мерцедес Хамилтън и Розберг, които направиха своите втори и последни спирания, губейки минимално време. А малко преди това своя последен бокс бе направил движещия се пред Розберг на втора позиция Даниел Рикиардо с другия болид на Ред Бул. Така австралиецът изостана на 3-а позиция, на която и финишира.

Запитан дали можеше да спре по-рано колата на по-безопасна позиция, Макс отговори: „Можех, но отборът ми каза да продължа. Заявиха, че е сериозен проблем. И след това в един момент решиха: „Добре Макс, спри колата там“. Бях на неутрална предавка, но болидът блокира на място. Можех да натисна бутон в горната част на шасито, но това не проработи.“

Рикиардо, въпреки че така загуби шанс за второто място, с типичната си прекрасна усмивка заяви, че за жалост влизането на съперниците му от Мерцедес в бокса при виртуален сейфти кар му е струвало второто място в днешното състезание. Той обаче се надява в следващите три състезания това да се случи с някой от тях и да е в състояние да се пребори по-успешно.

Преди това Даниел накара звездата от „300“ Джералд Бътлър да пие от обувката му на подиума (на втората снимка), като специално за него бе приготвил Ред Бул, който да налее в нея, защото Джералд не пие алкохол.

След това пред медиите, пак с чувство за хумор, разказа как като е разбрал какво става и защо се влиза във VSC си казал „Ох, Господи, пак това момче (Верстапен).“ На старта отличната реакция да атакува Розберг отвътре позволила на Даниел да спечели второто място, но не той мислел, че е бил в състояние да се пребори и за победата.