Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отхвърлиха искането на Ферари за ново разглеждане на наказанието на Фетел

Отхвърлиха искането на Ферари за ново разглеждане на наказанието на Фетел

2271
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Венелин Николов

ФИА отхвърли официално искането на Ферари за ново разглеждане на наказанието на Фетел от Гран при на Канада.

Германецът беше санкциониран с 5 секунди за опасно връщане на пистата в битката си с Люис Хамилтън. Заради това той загуби победата и тя бе присъдена на пилота на Мерцедес.

Скудерията използва правото си да подаде заявка за ново разглеждаше на ситуацията. А това щеше да е възможно само при представянето на нови и значими факти и доказателства, свързани със случая.

Според стюардите на ФИА от Канада обаче такива не е имало и те отхвърлиха искането за преразглеждане на наказанието.

От Ферари са представили анализ на телеметрията от колата на Фетел, видео и снимки от ситуацията, както и GPS данни от колите на Себастиан и на Хамилтън от обиколката, в която стана инцидентът

В допълнение Скудерията е предоставила онборд видео от камерата на каската на Фетел, обяснението на Себастиан на случилото се и анализа на ситуацията на Карун Чандок от британския Sky Sports. В него той категорично заявява, че това е състезателен инцидент и обяснява защо.

Относно анализа на телеметрията от колата на Фетел, видеото от онборд камерите на Себастиан и Хамилтън, снимките, анализа на GPS данните и личното обяснение на случилото се от Фетел, стюардите са заключили, че тези неща вече са им били налични при вземането на решението по време на състезанието.

Що се отнася до онборд видео от камерата на каската на Фетел и анализа на Чандок, стюардите са решили, че това са нови елементи, които обаче не са значителни.