Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отхвърлиха протестите на Ферари срещу Перес и Верстапен

Отхвърлиха протестите на Ферари срещу Перес и Верстапен

3075
0
Серхио Перес, Макс Верстапен
Серхио Перес и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Протестите на Ферари срещу Серхио Перес и Макс Верстапен за нарушение при излизане от питлейна по време на Гран при на Монако бяха отхвърлени. Пилотите на Ред Бул, които завършиха първи и трети в Монте Карло, настъпиха линията при напускане на алеята пред боксовете. Имаше съобщение, че това е било забелязано и нищо повече от рейс контрола. След финала от Скудерията подадоха протести и за двамата.

Стюардите разгледаха подадените от Ферари протести. Според Матия Биното правилото гласи, че пилотите не бива да пресичат линията. Уточнение от Турция 2020 г. обаче гласяло, че трябва да останат изцяло вдясно, тоест да не я настъпват изобщо. След преглед на изявленията и видео записите стюардите постановиха, че Перес и Верстапен са изпълнили изискването да не пресичат линията.

В случая с Перес е отбелязано, че никаква част от гумите не е била в контакт с асфалта вляво от линията. При Верстапен имало частично пресичане. Посочено е, че „част от предна и задна леви гуми на кола №1 са от лявата страна на жълтата линия, но по-голямата част от тях остават на линията“. Това е изтълкувано като непресичане на линията и съответно няма нарушение. Според стюардите на Гран при на Монако регламентът щеше да е нарушен, ако „някоя гума цялата е преминала през линията“.