Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Откраднати медицински документи на Шумахер предлагани на медии

Откраднати медицински документи на Шумахер предлагани на медии

68
0
Михаел Шумахер

Откраднати медицински документи на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер са били предлагани през последните дни на различни медии, потвърдиха от мениджмънта на бившия пилот.

Последното съобщение от Сабине Кем относно Шумахер и здравословното му състояние бе от 16 юни. Тогава тя оповести от името на семейството му, че той вече не е в кома и е напуснал болницата в Гренобъл, където бе през последните повече от шест месеца. Михаел падна на ски на 29 декември миналата година, след което претърпя две мозъчни операции и след това бе поставен в изкуствена кома.

В началото на престоя му в гренобълската болница журналист опита да се промъкне в интензивното отделение, където лежеше Шумахер. Сега са откраднати част от документите, в които се описва здравословното му състояние. От мениджърския екип на бившия пилот дадоха да се разбере, че използването на файловете ще доведе до съдебни действия.

От няколко дни откраднати документи и данни се предлагат за продажба. Продавачът твърде, че това е медицинската информация на Михаел Шумахер. Ние не можем да преценим дали документите са автентични. Но те очевидно са откраднати. Кражбата бе докладвана. Властите извършват проверки. Настоятелно съветваме да не се купуват и публикуват такива документи и данни. Съдържанието на всякакви медицински картони и изцяло лична информация и не бива да бъде правено публично достояние. Ето защо при всички случаи ще повдигнем криминални обвинения срещу всяко издание, използващо медицински файлове – се казва в изявлението.