Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Откриват нов музей на Енцо Ферари през март

Откриват нов музей на Енцо Ферари през март

66
0
Енцо Ферари

Нов музей, посветен на Енцо Ферари, ще отвори врати на 10 март в родния град на легендарния основател на италианската компания.

Експозицията ще се нарича „Произходът на мита“. Музейният комплекс е на стойност 18 милиона евро и ще се простира на 5000 квадратни метра, като в него ще има както постоянни, така и гостуващи изложби. Звездите, както винаги е било във Ферари, ще са самите автомобили. Около тях ще са разположени исторически документи, предмети и т.н., разказващи историята на Ил Комендаторе. Експозицията ще е допълнена и с аудио-визуални обекти.

След години упорита работа на фондация Casa di Enzo Ferrari с огромно удовлетворение и ентусиазъм съобщаваме, че сме на прага на откриването на тази важна културна придобивка, която ще разказва историята на историческата личност Енцо Ферари – заяви президентът на организацията Мауро Тедешини.

Музеят ще работи в сътрудничество с този на Ферари в Маранело. Проектът стартира с възстановяване на къщата в Модена, в която Енцо е роден през 1898 г. Към нея са построени нови сгради, а в града са убедени, че новата придобивка ще е изключително интересно допълнение към туристическите атракции там.