Начало Картинг Oткриват новият сезон 2008 по картинг писта ЛАУТА в Пловдив

Oткриват новият сезон 2008 по картинг писта ЛАУТА в Пловдив

177
0

На 11-ти май, неделя, от 10:30 часа официално ще бъде открит новият сезон 2008 на картинг писта ЛАУТА в Пловдив. Журналисти, пилоти и редовни клиенти ще загреят гумите на новите картове. Така ще се тества новата придобивка за феновете на този спорт – картове 200сс, 6.5 к.с. Машините са нов модел – 2008 година. Основните промени са в спирачната система, която е по-надеждна, и в конструкцията на предното окачване. Новите картове се управляват много по-леко и завиват много по-ефективно. В състезанието на 11 май ще участват победителите от ЛЮБИТЕЛСКИЯ ШАМПИОНАТ BECK’S GRAND PRIX 2007, журналисти и пилоти. В него ще се заложи на едночасово отборно каране. Всеки отбор ще бъде съставен чрез жребий. Хора от публиката, избрани на произволен принцип, ще получат като подарък от картинг писта ЛАУТА по 5 обиколки. Марш и танц на мажоретките от Френската гимназия, които са най-добрите в града, ще докаже максимата, че на всеки красив карт му отива красива жена!
Още една нова придобивка за този сезон на пистата са дългоочакваните, също нови, рейсинг картове ROTAX MAX. Те са третото стъпало по мощност и скорост на трасето. Шасито е снабдено с двутактов едноцилиндров двигател, 125сс с течно охлаждане и 15 500 об/м. Максималната мощност е 28.5 к.с. Максималната скорост в края на правия участък е над 150 км/ч. Използаните гуми са от същия модел, с който се състезават в Европейските и Световни шампионати в този клас. Те се пилотират от всеки регистриран клиент на картинг пистата, покрил необходимите нормативи за време на картове 200сс и 270сс. Задължително условие за управление на Formula ROTAX е клиентите да са над 15 годишни. В деня на откриванетo рейсинг картовете ROTAX MAX ще бъдат тествани от професионалните пилоти в ROTAX MAX CHALLENGE BULGARIA – Илиян Наумов, Полина Тахова, Магдалена Райчева и лидерът за момента Денис Янев. Те се борят за титлата на България, която ги класира за Световните ROTAX MAX финали, където ще представят родината ни. В демонстрациите ще участва и професионалният картинг пилот от Пловдив – Николай Николов. С демонстрации на пистови мотори ще зарадват публиката баща и син – Ивайло и Мариян Никифорови.
Сезон 2008 на пистата в града на тепетата започва след ремонт. Бордюрите по цялото трасе са променени по новите изисквания на Международната Федерация по Картинг. На някои от тях е намалена височината и ъгъла, други са увеличени и удължени. Подновена маркировка, освежен облик на пистата – това е част от подготовката за официалното откриване на новия сезон на пистата в Пловдив.
През месец май стартира ежегодният ЛЮБИТЕЛСКИ ШАМПИОНАТ BECK’S GRAND PRIX 2008. От 01.05. всички постигнати времена за първия месечен финал са валидни. Той е предвиден за 31.05. Шампионатът ще се проведе по добре познатия регламент, доказал своето ниво. За малкия финал се класират първите 30 души дали най-добри времена за месеца.