Начало ТОП Отмениха автосалона в Токио

Отмениха автосалона в Токио

373
0
автосалон, Токио

Автосалонът в Токио, планиран да се проведе през есента, е отменен, обявиха организаторите му. Президентът на Toyota Акио Тойода, който е и шеф на Асоциацията на автомобилните производители в Япония обясни, че това е най-доброто решение с оглед на ситуацията с разпространението на коронавируса в страната. Отлагането е първото в 67-годишната история на изложението (което е биенале), провело се за първи път през 1954 г. Според данните на японската асоциация на автопроизводителите посетителите на последното му издание са били 1,3 милиона души. Няма планове за виртуални събития по времето, когато бе планиран салонът, каквото междинно решение взеха други събития.

„Токийският автомобилен салон показва мотоциклети, мини автомобили, големи превозни средства и пътнически модели, както и средства за придвижване от други индустрии. Затова искаме да дадем приоритет на реалното посещение на хора. Поради тази причина и предпочитаме да го провеждаме реално, а не виртуално и решихме да го отменим“, допълни Тойода.

Салонът в Токио обикновено се провежда в края на октомври и началото на ноември. Решението за отмяната му поставя под съмнение стартовете от Формула 1 и световния рали шампионат (WRC), които също са предвидени за октомври-ноември.

Лятната олимпиада, на която домакин е Токио, ще се проведе, вече потвърдиха от Япония. До началото й остават три месеца. През юни трябва да се реши дали игрите ще са с публика или без.

В последните седмици Япония отчита ръст на заразените с коронавирус. В сряда премиерът на страната Есихиде Суга обяви, че тази седмица правителството ще реши дали да въведе извънредно положение в отделни области на страната.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TOKYO MOTOR SHOW (@tms_eng)