Начало Автомобили Отмениха автосалоните в Париж и Детройт

Отмениха автосалоните в Париж и Детройт

127
0
автомобилен салон, Париж, изложение

Още два от големите световни автомобилни салони – тези в Париж и Детройт – бяха отменени заради пандемията от COVID-19.

Парижкото автомобилно изложение трябваше да се състои от 1 до 11 октомври.

„С оглед на безпрецедентната здравна криза сме принудени да съобщим, че не можем да проведем изложението в планирания му вид”, се казва в изявлението.

Организаторите се надяват, че ще са в състояние все пак да проведат отделни събития извън залите, където обикновено са разположени експонатите. Те допълват, че проучват възможни алтернативни решения за съвместна работа с основните си партньори.

По-рано организаторите на North American International Auto Show (NAIAS) в Детройт обявиха, че отменят насроченото за юни събитие. Конгресният център, където се провежда то, вероятно ще бъде използван за временна болница.

„Една от основните характеристики на NAIAS от началото на съществуването на събитието е социалната отговорност”, заяви изпълнителният директор на изложението Род Албъртс. „Разочаровани сме, но за нас най-важни са здравето, безопасността и благополучието на гражданите. Ще сторим всичко по силите си, за да подкрепим битката на общността си срещу коронавируса.”

От Детройт обявиха, че следващото изложение ще е през юни 2021 г. Закупилите билети за автосалона ще получат парите си в пълен размер.

Автомобилният салон в Женева, който трябваше да се проведе в началото на март, бе отменен буквално дни преди откриването си.