Начало Moto News Отмениха старта на WSBK в Русия

Отмениха старта на WSBK в Русия

71
0

Стартът от световния шампионат на Супербайк в руската столица Москва за 2014 г. бе отменен. Това съобщиха официално от организаторите на сериите.

Причината за отмяната на надпреварата е сегашната политическа обстановка. Стартът трябваше да бъде на 21 септември на новата писта Moscow Raceway. Политическата ситуация засяга редица ключови партньорски фирми на шампионата, които смятат, че събитието не може да протече нормално. Много медии предполагат, че това се дължи на превозвачите, които трябва да преминат границата на Русия с Украйна, а напрежението между двете страни може да се отрази негативно. В кратко изявление DWO и YMS Promotion изразиха съжаление за вземането на това решение, като изразиха надежда, че надпреварата ще се състои през 2015 г. и в следващите сезони, той като договорът с русия е до 2021 г.
На Русия хич не и върви с това състезание. То влезе в календара на WSBK през 2012 г. с новата си писта Moscow Raceway. Миналата година на това трасе трагично загина Андреа Антонели в надпреварата от Суперспорт. Сега бе обявено, че  FIM ще замени състезанието с алтернативно място.