Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отмениха тестовете на Пирели на Интерлагос от съображения за сигурност

Отмениха тестовете на Пирели на Интерлагос от съображения за сигурност

48
0

Тестовете на гумите на Пирели на пистата Интерлагос, който бяха планирани за вторник и сряда, бяха отменени от съображения за сигурност. В двата дни изпитанията трябваше да бъдат правени от Щофел Вандоорн и Ландо Норис с тазгодишния болид на Макларън.

След нападението на служители на Пирели в неделя вечер обаче италианският доставчик реши да не прави изобщо тестовете. Нападателите са опитали да спрат автомобил с хора на италианския доставчик, но в крайна сметка той се и измъкнал от засадата.

Това се случи по-малко от 48 часа, след като механици на Мерцедес бяха заплашени с оръжия и ограбени при напускането на трасето в петък. Проблеми имаше и със служители на Заубер и Уилямс. От ФИА обявиха, че ще затегнат мерките за сигурност, но очевидно и това не е било достатъчно.

„След опита за грабеж над ван на Пирели на Интерлагос, неутрализиран от охранителите на компанията, и след уикенда, в който се случиха подобни неща и с други отбори, беше решено да отменим теста на гуми, планиран за 14 и 15 ноември с Макларън, се казва в съобщението на доставчика. – Решението е споделено с ФИА, F1 и Макларън и бе взето в интерес на сигурността на персонала на нашия екип и този на Макларън.