Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отмениха третата тренировка за Гран при на Русия

Отмениха третата тренировка за Гран при на Русия

5248
0
Гран при на Русия
снимка: Майкъл Потс

От F1 официално потвърдиха, че третата тренировка няма да се състои поради силния дъжд, който се излива в момента на пистата в Сочи. Рейс контролът взе решението преди началото на сесията тъй като прогнозата е показала, че дъждът ще продължи по време на цялата тренировка:

„Получихме молба от състезателния директор. Съгласно точки 15.3 а), 11.9.3.м и 11.9.3.о на спортните регулации, рейс контролът взима решението да сесията да не се провежда.“

„С цел спазване на регулациите и свързаните ограничения с времето, третата свободна тренировка ще бъде счетена за проведена, освен ако състезателният директор не посъветва друго.“

Тренировката трябваше да се проведе в 12:00 българско време. Следващата сесия е квалификацията, която към момента е предвидена за 15:00. Според прогнозите, дъждът може да намалее дотогава. Майкъл Маси сподели по-рано днес, че ако квалификацията не може да бъде проведена, е вероятно тя да бъде отменена за неделя сутринта.

Дъждът вече промени днешната програма като предвиденото за тази сутрин състезание от F3 се проведе вчера. Първото от двете състезания в F2 пък бе отложено.