Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отменят деня на отворени врати в Канада

Отменят деня на отворени врати в Канада

73
0
бокс,гараж,Ферари

Студентски групи в Канада заплашиха, че ще бойкотират състезанието на остров Нотр Дам заради повишаването на такисте им за обучение. Това веднага доведе до реакция от страна на организаторите, които веднага предприеха мерки за увеличаване на сигурността.

„Заради заплахите от протести ще бъде отложено свободното преминаване през питлейна в четвъртък“, обяви организаторът Франсоа Дюмонтие в интернет блога на Джо Сауърд. „Това ще представлява риск, който не желаем да поемаме.“

Отлагането на така наречеия Open House Day – ден на отворени врати, Дюмонтие нарича единствената възможна мярка за гарантирането на сигурността. Той е наясно, че тя може да доведе до охлаждането на ентусиазма на канадските фенове на Формула 1.

„За съжаление – на феновете и зрителите – не бе възможно да поемем подобна отговорност“, извини се организаторът и пред местната преса. „Изключително ми е тъжно, че се стига до подобна мярка.“

Преди две седмици в Монреал се стигна до серия нощни протести, по време на които се случиха сблъсъци между демонстранти и полиция. Бяха ранени над 20 човека. В последствие се разбра, че протестиращите искат да използват гостуването на Формула 1, за да получат широко медиино отражение в световен мащаб.