Начало Попитай Тенчев Отношението на Верстапен към Перес

Отношението на Верстапен към Перес

3139
0

Какъв Ви е коментара относно отношението на Макс Верстапен към Серхио Перес по време на Sao Paulo Grand Prix 2022? Аз мисля, че на Макс Верстапен не му прави чест да се отнася така със Серхио Перес, имайки предвид какво Перес направи за Макс през тези две години, докато бяха съотборници. При положение, че за Макс шампионатът приключи преди 3 състезания.

Според мен за Перес и за Ред Бул е важно да завършат на първа и втора позиция (тъй като Ред Бул не са имали подобен успех). Получи се конфузна ситуация, защото как Перес може да помогне с двата шампионата на Верстапен, а Верстапен не може да даде едни 2 точки за Перес.

Аз уважавам Макс Верстапен като пилот, но държанието му спрямо съотборниците му е не коректно.

Да кажем, че Даниел Рикиардо, напусна отбора заради проблема с това кой да бъде първи пилот на Ред Бул. Сега пък Верстапен има най – добрият съотборник на грида и пак има проблеми. Аз не обвинявам и не оспорвам никого просто, като Формула 1 фен, който е видял цялата картина още в началото, когато Перес и Макс станаха съотборници, не разбирам какво се случи в Бразилия. Макс твърди, че си има своите причини да не пусне Перес след него на финалната права, те не са ясни на никого. Но каквото и да е станало между Перес и Макс, аз не мисля, че Макс трябва да се държи по такъв непрофесионален начин, той е все пак двукратен световен шампион на Формула 1 и публична личност, която има много фенове и не дава много добър пример на по малките си фенове с отношението му към приятеля и съотборника си.

Друг проблем, е че и след тази ситуация много от почитателите на Макс (включително мога да твърдя и аз) се отдръпнаха от подкрепата си към него. Не одобрявам това, че Макс смята, че има отборна игра само когато е в негова полза. Именно разбирателството и връщането на един към друг добрите жестове е в името на добрата отборна игра. Не съм видял Макс да е помогнал и за момент на Перес, а и то е ясно защо. Това е съвсем нормално нещо във Формула 1, първия пилот да бъде с повече привилегии от втория пилот, но за феновете това не е много приятно. Аз се надявам този проблем, който се случи в Бразилия да бъде разрешен и отношенията между Макс и Перес да бъдат изгладени, но едва ли ще бъде същото както преди.

Въпрос на Кристиян Любенов
#ClubS1​​​ #askTenchev​​​ #Formula1​​​ #FormulaOne​​​​ #F1​​​ #RedBull​​ #MaxVerstappen​​ #checoperez