Начало Картинг Български триумф във второто издание на ЕКО 8 часа на България

Български триумф във второто издание на ЕКО 8 часа на България

206
0

Тимът на Паусилев Рейсинг стана победител в категория PRO до 84 кг.в състезанието „ЕКО 8 часа на България“, част от Европейския шампионат по картинг за издръжливост. В него взеха участие над 100 пилота от седем нации, разпределени в 32 отбора.

Състезанието се проведе на 29 августна писта „Пауталия“ край Кюстендил. Това бе втори приз за отборът на Паусилев Рейсинг, който се класира на първото място и в предходната 8-часова надпревара на тази писта през месец април.

На второ място в същата категория завърши тимът от Белгия – Карт Ивентс. Бронзовият медал остана за отбора на Йънг Гънс, представляван от младите надежди на българския моторен спорт Никола Цолов и Калоян Върбицалиев, които направиха своя дебют в състезанията за издръжливост.

В категория GOLD до 94 кг, златото грабна тимът на Монтана Екстрийм. Екипът зае първото място в категорията и в предишния 8-часов старт, състоял през пролетта. Среброто отиде при Про спорт, а третото място на призовата стълбичка зае отборът от Сърбия – Беокарт Гранд При. Картовете, с които се състезаваха отборите, са модел SodiSR4 – 390 кубика – 13 конски сили.

„ЕКО 8 часа на България“ бе второто състезание с такава продължителност в тазгодишната европейска надпревара.

Първият осем часов старт се състоя на същата писта на 25 април. А в предходните години състезанието край Кюстендил се проведе съответно в 12 и 24 часови формати.

През 2021 г. Европейският шампионат по картинг за издръжливост, чийто главен спонсор е ЕКО България, включва общо четири старта – две състезания по 24 часа край град Хасково и две надпревари от по 8 часа край град Кюстендил.

През 2021 г. Европейският шампионат по картинг за издръжливост, чийто главен спонсор е ЕКО България, включва общо четири старта. Две състезания по 24 часа край град Хасково и две надпревари от по 8 часа край град Кюстендил.

Последният старт на Европейския шампионат по картинг за издръжливост за тази година ще се проведе на 2-3 октомври, във формат от 24 часа. Домакин отново ще бъде картинг писта „Хасково“ край едноименния град.