Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отново Ферари F10 на върха във Валенсия

Отново Ферари F10 на върха във Валенсия

33
0

Постижението на Фелипе Маса с Ферари от първата половина на втория ден тестове на трасето Рикардо Тормо в Испания остана неподобрено следобед. Бразилецът остана на върха на таблицата, следван от Камуи Кобаяши (BMW Заубер) и Люис Хамилтън (Макларън). В самия край на изпитанията Рено-то на Роберт Кубица спря с предполагаема техническа повреда. Сесията не бе подновена, тъй като това се случи броени минути преди показване на карирания флаг.

И днешните времена обаче се анализират крайно внимателно заради различните стратегии на отборите по отношение на горивото.

– Зависи с колко бензин си [в автомобила] – от 10 килограма до пълен резервоар разликата е от около почти 4 секунди [във времето за обиколка] – обясни Рубенс Барикело.

Бразилецът е с 6-о постижение, но не гони по-добро класиране, тъй като програмата му бе изцяло съсредоточена върху дълги серии и симулация на състезание. Кубица също отдели доста време за такава програма, а и Маса направи няколко дълги серии. Фелипе бе постоянно бърз през целия ден, което впечатли наблюдателите, а междувременно Фернандо Алонсо пристигна следобед на трасето. По официални данни вчера на изпитанията са присъствали над 7000 зрители, като се очаква идването на двукратния световен шампион да вдигне значително посещаемостта за последния ден тренировки.

На Рикардо Тормо се появи и първенецът за миналия сезон Дженсън Бътън, докато съотборникът му Люис Хамилтън тества Макларън МР4-25 – той успя да подобри постижението си отпреди обяд. Нико Розберг (Мерцедес) пък даде време по-добро от това на Михаел Шумахер вчера. Седемкратният шампион не кара днес, а се отдаде на физически натоварвания с бягане и упражнения.

1. Маса Ферари 1:11.722

2. Кобаяши BMW Заубер 1:12.056

3. Хамилтън Макларън 1:12.256

4. Кубица Рено 1:12.426

5. Розберг Мерцедес 1:12.899

6. Барикело Уилямс 1:13.377

7. Буеми Торо Росо 1:13.823